Skip to content

Inzameling actie’s met oud papier

Onze leden worden uitgenodigd om hun oud papier in te leveren bij de Koeriersdienst Heerhugowaard. Daarmee ontvangen wij sponsoring van de KDHHW.

Vanaf 1 april gaan wij echter ook starten met het ophalen van oud papier bij de mensen thuis. In Dijk en Waard wordt het oud papier namelijk maandelijks opgehaald door plaatselijke verenigingen en de reddingsbrigade zal dit gaan doen in de Oostertocht. De opbrengst zal vooral ten goede komen voor activiteiten van onze jeugdleden.

Voor het ophalen zijn we dan ook op zoek naar vrijwilligers (18+) die hier 1x per kwartaal een avond voor willen opofferen. Op deze dinsdagavond ben je dan, weer of geen weer, van 18.45 tot 21.30 bezig in de Oostertocht. De verenging levert 2 personen per avond, vanuit de gemeente is Roele de Vries / GP Groot ingehuurd om een vrachtwagen met chauffeur te verzorgen. Opgeven als vrijwilliger kan door een mailtje te sturen. Het ophalen van karton is flink aanpoten, je moet dus fit zijn.

De starttijd van de route is 18:45 uur op de Reekerkooglaan (tevens eindpunt). Dan staat er een chauffeur & kraakperswagen voor ons klaar. Hierbij zal de chauffeur de lopers informeren over de veiligheidsvoorschriften en instructies over de wagen. Hierbij krijgen ze een veiligheidshesje van de chauffeur, zodat zij goed zichtbaar zijn in de wijk. Het dragen van een veiligheidshesje is verplicht. De lijst die zij met elkaar doornemen en ondertekenen, zijn de bekende voorwaarden, maar belangrijk om duidelijk te hebben. Veiligheid staat namelijk voorop!

Denk om het volgende:

 • Kleding; (werk)schoenen, oude broek of werkbroek
 • Neem handschoenen mee
 • Laagjes kleding, een (regen)jas kan je ook bij de chauffeur afgeven

 

 1. Rik
 2. Bas
 1. Isabella
 2. Norman
 1. Norman
 2. Isabella
 1. Patrick
 2. Rik
 1. Isabella
 2. Norman
 1. Sander Min
 2. Jan Groot
 1. Isabella
 2. Norman
 1. Rik
 2. Patrick
 1. Naam
 2. Naam